Pályázatok

 

1.

 

Projektazonosító: GINOP-1.2.2-16-2017-00172
Projekt címe: Kapacitásbővítő beruházás a CityByte Zrt. bácsalmási telephelyén
Kedvezményezett neve: CityByte Zrt.
Szerződött támogatási összeg: 28 108 220 Ft
Támogatás mértéke: 50%

 

 

Projekt tartalmának bemutatása:

A megvalósult fejlesztés egyik szakmai eleme egy HYUNDAI WIA F650 Plus Technology Pack megmunkáló központ beszerzése volt, amely egy lineárisan szerelt vezetékes, lineáris csapágyas, függőleges megmunkáló központ, amelyben merev öntöttvas gépváz biztosítja a hosszútávon is pontos megmunkálást. A gép nagyteljesítményű főorsója 10.000 fordulat/perces fordulatszámú, BBT-40 szerszámbefogó és +30db BBT40 szerszámtartó biztosítja a magas színvonalú munkavégzést. A projekt másik szakmai eleme egy MITUTOYO mérőállomás (speciális mérőhely, kézi mérőeszközökkel) beszerzése volt, amely adatbázisokat használva alkalmas a megmunkáló gépeken gyártott félkész illetve kész termékek méretellenőrzésére, valamint a mérési adatok gyűjtésére és feldolgozására. Minden eszközről érkező adat egy adatbázisba kerül, ahol egyedi szoftver segítségével az adatok feldolgozásra kerülnek, elkészülnek a speciális kiértékelések. Mindkét berendezés Bácsalmáson került beüzemelésre. A fejlesztés eredményeként hazai és nemzetközi szinten is közvetlenül bekapcsolódunk a közúti jármű és járműmotor alkatrészek gyártásába. A gyártással cégünk tovább bővíti alkatrészgyártó kapacitását, aminek alapját az ügyfeleinkkel kiépített partneri együttműködésünkre alapozunk. Az alkatrészgyártó profilunk megerősítése stabilabb piaci pozíciót tesz lehetővé számunkra. Az üzletágunk bővülésében a nemzetközi piacra jutás lehetősége is teret kap, mivel a precíziós és egyedi alkatrészgyártás a nemzetközi piacon alapvetően kisebb beszállítókon keresztül valósul meg, akik egyidejűleg képesek az egyes gépelemek, alkatrészek előállítására, esetleg tervezésére is. A fejlesztés eredményeként az új megmunkáló központ és mérőállomás, valamint a meglévő és magas kapacitáskihasználtsággal termelő gyártóberendezéseink összehangolásával intenzív mennyiségi- és minőségi hatékonyságnövelést tudunk elérni. Az új gyártóberendezéseink előkészítik a munkadarabokat, emellett alkalmasak – a régi géppel összehangolt módon – a cégünknél végzett termeléstechnológián belül újabb munkafolyamatokat elvégezni, ezáltal növelhető az eszközök együttműködésére alapozható kapacitások kihasználtsága. A gépek munkafolyamatainak összehangolásával bonyolultabb alkatrészek állíthatóak elő, az előállított termékek és a szolgáltatásaink minősége javul. Az új és régi gépek együttes használatával olyan munkákat is el tudunk vállalni, amelyeket korábban nem, így sokkal komplexebb megrendelői igényeknek meg tudunk felelni, ezáltal magasabb lesz termékeinknek feldolgozottsági szintje. Új piacokra tudunk belépni az EU-ban és Magyarországon is, ezáltal jelentősen javul cégünk piaci helyzete és növelni tudjuk az exportunkat.
Projekt befejezési dátuma: 2018. július 20.

 

Fotódokumentáció megtekinthető és letölthető itt!


 

 

 

 

 

 

________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

2.

 

Projektazonosító: GINOP-1.2.2-15-2015-01822

Projekt címe: Termelő kapacitások bővítése a CITYBYTE Zrt. bácsalmási telephelyén

Kedvezményezett neve: CityByte Zrt.

Szerződött támogatási összeg: 38 413 538 Ft

Támogatás mértéke: 70%

 

 

Projekt tartalmának bemutatása:

A támogatott projekt keretében beszerzett DDOSAN Lynx 220 LSYC CNC vezérlésű eszterga kiválóan alkalmas különféle anyagminőségű, egyedi munkadarabok precíziós megmunkálására. A géppel esztergálható legnagyobb átmérő (300 mm) és akár 510 mm hosszúságú munkadarabok megmunkálásához is tökéletesen alkalmas. Az új munkaállomás további hasznos, extra funkciója az ellenorsó, amely lehetővé teszi a munkadarabok készre esztergálását, valamint az Y-tengely, amivel bonyolultabb marási műveletek is elvégezhetők. A gép többféle szerszám befogatására alkalmas, gyorsan átszerelhető, könnyen programozható berendezés, így kiválóan alkalmas a különféle méretű és esetleg eltérő anyagminőségű gyártmányok időtakarékos előállítására. A gép akár a helyszínen, akár távolról vezérelhető, a külső eléréssel lehetőség van a teljes munkaállomás leállítására, vagy akár a gyártási folyamat megváltoztatására. A megmunkáló központ (esztergagép) alkalmas arra, hogy előállítsa a cégünk által megtervezett speciális gépelemeket. Az új gépünk kapacitása lehetővé teszi, hogy bérmunkát végezzünk olyan gépgyártó cégek számára, amelyek nem rendelkeznek ilyen berendezéssel. A gyártással cégünk egy új üzletág kiépítését kezdi meg, aminek alapját az Omnipack Akkreditált Innovációs Klaszter tagjaival való partneri együttműködés biztosítja. Az új üzletágban a nemzetközi piacra jutás lehetősége is teret kap, mivel a precíziós egyedi gépgyártás a nemzetközi piacon alapvetően kisebb beszállítókon keresztül valósul meg, akik képesek a kisszériás, speciális gépelemek előállítására, esetleg tervezésére is.

Projekt befejezési dátuma: 2017. március 14.

 

Fotódokumentáció megtekinthető és letölthető itt!

 

 

   

 

 

 

 

 

     Informatikai tanácsadás, oktatás, egyedi szoftverfejlesztés, kis- és közepes vállalkozások ERP és CRM rendszereinek bevezetése.

CityByte zRt
1015 Budapest, Toldy Ferenc utca 80.
Tel: 06-1-478 0910
Fax: 06-1-478 0914
Mobil: 06-20-942-9960
E-mail: kiss.gyorgy@citybyte.hu © 2022 CityByte by TopSide